www.8020studio.com

Hoe komt het dat jij geen progressie meer maakt?

Geen progressie meer

Written by Alexander Van Riel

november 10, 2021

Hoe komt het dat jij geen progressie meer maakt?

Ooit lang geleden leefde er een klein mollig jongetje. Hij had heel veel vrienden en was best wel actief aan het voetballen met vrienden en toch was hij wat ronder, wat molliger, wat dik durf ik zelf zeggen. Een beetje overgewicht en dat klein jongetje heette Alexander. Dat jongetje ben ik namelijk. Op een bepaalde leeftijd had Alexander er genoeg van en hij was maar aan het diëten geslagen, van alles opgezocht maar hij kende er totaal niets van. Hij had ook geen coach. Het jongetje wou gewicht verliezen. Hij ging lopen, hij ging op zijn eten letten tot op een gegeven moment hij geen gewicht meer verloor. Ik veronderstel dat veel mensen zich hierin kunnen herkennen: gewicht verliezen tot je op een bepaald punt komt dat je eender wat doet, maar geen gewicht verliest? Zo blijven steken, dat noemen wij een plateau. Het gaat niet meer naar beneden. Plus, opgelet dat je niet op de verkeerde manier naar de weegschaal kijkt

 

Hoe doorbreken wij zo’n plateau?

Het geheim ligt hem in een groot te kort. Een te kort aan wat? Veel mensen gaan op dieet, maar vergeten daarbij spiertraining. En laat dat nu net hetgeen zijn wat we nodig hebben om zulke plateaus te doorbreken. Elke keer als wij gewicht verliezen als mens ga je een cocktail van allerlei verliezen: een stukje vet, stukje water, stukje spieren en ook je maaginhoud. Dus zelf als je heel veel gewicht verliest omdat je op dieet gaat… Zolang je geen spiertraining uitvoert, ga je een heleboel spieren verliezen. Dit kan dus een reden zijn waarom jij deze zomer niet met een summerbody zal rondlopen, en dus nooit het resultaat kan behalen wat je in gedachten hebt.

 

Dus wil je zo’n plateau doorbreken?

Geraak je niet meer verder? Begin met spiertraining want dat gaat ervoor zorgen dat je meer calorieën gaat verbruiken en meer vet gaat verbranden.

Volg onze website of facebook (www.facebook.com/tachtigtwintigbornem en www.facebook.com/tachtigtwintigbelsele) om elke week op de hoogte te blijven van nieuwe tips en hints op vlak van gezondheid. Jouw gezondheid is prioriteit.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alex and David

MEER INFORMATIE?

TachtigTwintig BV © 2021 | Privacy Policy | Disclaimer

Designed by Organised Pixels.