www.8020studio.com

Keek jij ook op deze verkeerde manier naar de weegschaal?

Vermageren doe je zo

Written by Eighty Twenty

juli 9, 2021

Dat de weegschaal omhoog of omlaag gaat betekent niet altijd dat je gewicht aan het bijkomen of verliezen bent.

 

We kijken niet altijd op een juiste manier naar de weegschaal en dat is waar we het vandaag over willen hebben. Ik betrapte me hier vroeger ook op. Vrijdag thuiskomen van het werk en daar zat ik, in de zetel aan het kiezen welke netflix-serie we die avond konden kijken. Na de eerste aflevering helemaal mee zijn met het verhaal maar alvorens de tweede aflevering begon, toch even op stop zetten. Waarom? Ik had toch nog een hongertje. Op naar de keuken, die ijskast deur opentrekken en vervolgens een ijsje nemen om op te eten in de zetel terwijl de volgende aflevering van de serie begon. Vervolgens was het zaterdagavond gaan uiteten met vrienden, wat ook al een tijdje afgesproken was. Jij weet, net als ik, dat tijdens een etentje er al eens gemakkelijk alcohol bij te pas komt en dit was ook bij mij het geval. Op zondag had ik dan de gedachte ‘laten we maar maandag beginnen met terug gezond te eten’ want dit weekend is toch al verpest. Daar was die dan, de befaamde maandagochtend. Ik zette me op de weegschaal en wat zag ik? Ja hoor, 1.5 kilo bijgekomen…

 

Wat deed ik toen verkeerd?

 

Was het dat ijsje vrijdagavond? Mocht ik niet gaan eten met vrienden en een glaasje wijn drinken? Wij zeggen: dit allemaal mocht je wel. Maar wat ik toen verkeerd deed was afgaan op die 1,5 kilo dat ik was bijgekomen. Ik keek op een verkeerde manier naar de weegschaal. Is dat erg? Neen, want fouten maken is hoe mensen leren.

Ik ben bijgekomen. Ik ben verdikt. Dat ging er in mijn hoofd om. Dit was alles behalve dat. Die 1,5 kilo is niet eens 1,5 kilo vet. Je kan het ook bezien langs de andere kant. Plots ben je op één weekend 1,5 kilo lichter?  Wat we je willen meedelen is dat je gewicht niet in een rechte lijn daalt. Dat de weegschaal omhoog of omlaag gaat betekent niet altijd dat je gewicht aan het bijkomen of verliezen bent. Ik ben niet de coach die jou gaat zeggen dat je niet met vrienden mag gaan eten voor een verjaardagsfeest. Ik ben niet de coach die tegen jou zegt dat je geen glaasje wijn mag drinken omdat er in de familie een geboorte is. Zolang jij jezelf terug herpakt is alles goed.

Je mag de weegschaal gebruiken, uiteraard. Maar staar je hier niet blind op. Weet dat dit enkel cijfers zijn. Deze cijfers weergeven niet jouw gemoedstoestand. En deze cijfers kunnen op en neer gaan bij opeenvolgende dagen. Wil je echt kijken op een juiste manier naar de weegschaal? Althans wij vinden dat dit een juiste manier is. Dan raden we je aan om jezelf elke dag in de ochtend, vlak na het opstaan te wegen. Doe die voor 4 weken en neem elke week op vrijdagavond een foto. Kijk dan nog eens opnieuw naar de weegschaal.

Begin niet te panikeren als je maandag geen gewicht bent verloren en dinsdag bent bijgekomen want onthoudt goed: je gewicht daalt niet in een rechte lijn. Het zal omhoog gaan en het zal naar beneden gaan. Verpruts je gemoedstoestand dus niet door te kijken naar één dag maar bezie dit op langere termijn.

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Hoe komt het dat jij geen progressie meer maakt? | EightyTwenty - […] Ooit lang geleden leefde er een klein mollig jongetje. Hij had heel veel vrienden en was best wel actief…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alex and David

MEER INFORMATIE?

TachtigTwintig BV © 2021 | Privacy Policy | Disclaimer

Designed by Organised Pixels.